Käytönvalvontaa joka päivä vuorokauden ympäri

Smart Energiapalveluiden käyttökeskus valvoo ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Käyttökeskuksessa toimitaan suunniteltujen- ja vikakeskeytysten kytkennänjohtajina, hoidetaan 24/7 käytönvalvontaa ja vianrajausta, vastaanotetaan vikapuheluita, sekä valvotaan ja ohjataan voimalaitosten toimintaa. Käyttökeskus on toiminut vuodesta 1991 lähtien ja tällä hetkellä huolehditaan kahdeksan eri verkkoyhtiön käytönvalvonnasta, sekä useiden voimalaitosten valvonnasta ja käytöstä.

Käytönvalvontaa hoidetaan tietojärjestelmien avulla, joista tärkeimmät ovat käytönvalvontajärjestelmä, scada ja käytöntukijärjestelmä, DMS, sekä näihin liittyvät muut toimintaa tukevat järjestelmät, kuten keskeytyskartta ja tekstiviestipalvelut. Käytönvalvontajärjestelmän toimintoja ovat mm. mittaus- ja hälytystietojen vastaanotto, sekä kytkinlaitteiden kauko-ohjaukset ja tilatietojen luku. Myös automaattinen vianrajaustoiminto, FLIR on käytössä ja tuettu. Käytöntukijärjestelmä on käyttötoiminnan päätöksentekoa tukeva monipuolinen karttapohjainen tietojärjestelmä, josta nähdään mm. jakeluverkkojen ja kytkinlaitteiden maantieteelliset sijainnit.

Myrskyn/poikkeustilanteen uhatessa käyttökeskuksen resurssointia vahvistetaan etupainoitteisesti, jotta vikojen rajaus saadaan hoidettua tehokkaasti ja KAH kustannukset minimoitua. Yhteydenpito verkostoasentajiin hoidetaan pääsääntöisesti joko matkapuhelimen tai VIRVE-puhelimen avulla. Varakäytössä on myös satelliittipuhelin ja radiopuhelinjärjestelmät.

Käytönvalvonnassa noudatetaan voimassa olevia sähköturvallisuusmäärityksiä. Henkilöturvallisuus on aina tärkein asia. Käyttökeskuksen henkilöstöltä vaaditaan tarvittavat sähkötyöturvallisuuskoulutukset, kuten SFS 6002 standardiin pohjautuva SÄTKY-koulutus.

Käyttökeskus valvoo vesi, lämpö ja muiden voimalaitoksen toimintaa 24/7, sekä suorittaa voimalaitosten päivittäisiä ajoja Scada-järjestelmän avulla.

Käytönvalvontapalveluihimme liittyminen tuo kustannustehokkuutta, varmuutta, sekä helppoutta kun käytönvalvonta hoidetaan palveluna vuorokauden ympäri.

VALVOMO­PALVELUT

RAKENNETAAN YHDESSÄ TOIMIVAT RATKAISUT

Vakiopalveluiden lisäksi kehitämme jatkuvasti uusia palveluja, myös räätälöidyt yhtiökohtaiset palvelut ovat mahdollisia. Älä epäröi ottaa yhteyttä, yhdessä voimme rakentaa toimivat ratkaisut.