Kuvake

Voima­laitosten valvonta­palvelu

24/7 valvonta

Valvomme vesi-, lämpö- ja muiden voimalaitosten toimintaa 24/7 Scada-järjestelmän kautta saatavien mittaus- ja hälytystietojen avulla. Kun Scada-järjestelmä saa hälytyksen voimalaitokselta, lähetetään siitä automaattisesti viesti vuorossa olevalle käytönvalvojalle, joka suorittaa tarvittavat toimenpiteet ja tarvittaessa ilmoittaa asiasta voimalaitoksen kunnossapitohenkilöstölle.

Voimalaitoksen ajosuunnitelmat

Smart Energiapalvelut tekee tarvittaessa voimalaitoksen päiväkohtaiset ajosuunnitelmat tuntikohtaisesti seuraavalle ajojaksolle. Ajosuunnitelmiin otetaan lähtöarvoiksi erikseen sovitut asiat. Näiden avulla tehdään voimalaitoksen ajosuunnitelmat, lupaehtoja noudattaen. Ajosuunnitelmat lähetetään etukäteen sovituille tahoille.

Voimalaitoksen päivittäinen ajo

Käytönvalvoja lisää ajosuunnitelman mukaiset käynnistys ja pysäytysajat Scada-järjestelmään. Scada-järjestelmä antaa määriteltyinä aikoina, automaattisesti kauko-ohjauksella, käynnistys- tai pysäytyskäskyt voimalaitokselle. Scada myös valvoo, että voimalaitos on käynnistys- tai pysäytysvalmiudessa kun komennot lähetetään.

Avustaminen ennakkohuolto- ja kunnossapitotöissä

Tehtäviimme kuuluu myös kunnossapito- ja ennakkohuoltotöiden avustaminen. Avustustehtävät ovat lähinnä laitteiden käynnistämisiä, pysäyttämisiä ja toiminnan raportointeja yhteistyössä kunnossapitopalvelun toimittajan kanssa

Raportointi

Voimalaitoksen tuotantoraportti tehdään tuntitasolla Scada-järjestelmään. Raporttiin sisällytetään erikseen sovitut asiat.

VALVOMO­PALVELUT